Puslespilsmåttemateriale: hvilke er der, og hvilket valg kan du træffe?

Materialet en puslemåtte er lavet af er meget vigtigt, hvis du vil købe en puslemåtte. Du placerer puslespillet på puslemåttens materiale. Hvilke materialer kan vi skelne?

Hvilke emner af puslespilsmåttemateriale skal du være opmærksom på?

Skal du købe en puslemåtte, er følgende vigtige i forhold til materialet:

1. Skub puslespilsbrikkerne let
At glide puslespilsbrikker er meget vigtigt, for det er meget rart, hvis du har placeret en blok med for eksempel 5 puslespilsbrikker et sted på din puslespilsmåtte, og du pludselig kan forbinde den til et andet sted i dit puslespil. Så vil du skubbe den blok med 5 puslespilsbrikker og ikke skulle samle den op (for så falder de ofte fra hinanden). Så er det meget rart, hvis en puslespilsmåtte har en let glidende overflade.
2. Bliver puslemåtten let snavset
Det afhænger lidt af, hvor rent dit hus er, og hvor du laver puslespil i huset, og om du f.eks. har kæledyr. Jeg har selv katte derhjemme og min erfaring er at de rigtig godt kan lide at ligge på en puslemåtte. Det kan de åbenbart godt lide. Så vil der sidde hår på den og efter at have puslet et par gange på en puslemåtte er det rart, hvis du nemt kan rense det med fx en fugtig klud.
3. Er puslespillet også let at rengøre?
Det er rart, hvis du nemt kan rense din puslespilsmåtte på en tilgængelig måde. Jeg kan godt lide det, når jeg kan gøre det hurtigt med en fugtig klud. At du slipper for at vaske den i fx vaskemaskine og lade den tørre.

Hvilke puslespilsmåtter har jeg testet?

Jeg har taget to puslespilsmåtter som eksempel, nemlig:
1 ud af JUMBO puslespilsmåtte til puslespil op til 3000 brikker (med den grønne filtpuslemåtte)
jumbo_puzzelmat_voor_puzzel_van_1000_1500_2000_en_3000_stukjes_alles_uitgelgd_op_de_puzzelmat_zelf 600x400
2 ud af Qualico puslespilsmåtte til puslespil op til 1500 brikker (med den sorte gummipuslemåtte)
Qualico puslespilsmåtte op til 1500 brikker - alt ud af æsken fra oven

Den grønne filtpuslemåtte – hvad kendetegner den grønne filt?

I mit tilfælde: JUMBO puslespil måtten til puslespil op til 3000 brikker
- Skub puslespilsbrikkerne: det er fint, hvis du sammenligner det med gummipuslemåtten, er det nemmere på gummipuslemåtten.
- Bliv beskidt: den grønne filtpuslemåtte har en tendens til at blive 'mere', fordi hår eller støv kan sætte sig fast i den hurtigere. DOG: Dette afhænger virkelig af, om du har kæledyr, hvor rent dit hus er, og hvor du laver dine puslespil!
- At rengøre: den grønne filtpuslemåtte kan rengøres med en fugtig klud, men du får ikke alt hår og/eller støv ud, så du skal arbejde mere stringent. For eksempel at lægge din filtpuslemåtte i en vaskemaskine. Men: hvor snavset er din puslemåtte, og hvor ren vil du have, at den skal være meget afgørende? Du kan rengøre din grønne filtpuslemåtte ret godt med en fugtig grøn klud. Hvis du virkelig er til rent-ren, så burde vaskemaskinen komme godt med.Gummipuslemåtten – hvad kendetegner gummiet?

I mit tilfælde: Qualico puslespilsmåtten til puslespil op til 1500 brikker
- Skub puslespilsbrikkerne: det her går fint. Qualico puslespilsmåtten er lavet af Neopren† Dette er en type gummi, som dykkerdragterne også er lavet af. Eller for eksempel musemåtterne. Glider virkelig lettere sammenlignet med en grøn filtpuslemåtte.
- Bliv beskidt: Qualico'en blev også beskidt med mig, med 2 katte der gik rundt derhjemme. De er dog mindre glade for at ligge på den sorte gummimåtte end på den grønne filtpuslemåtte. I mit tilfælde bliver begge puslespilsmåtter lige snavsede med kattehår såvel som almindeligt hår og støv.
- At rengøre: gummipuslemåtten renser bare lidt bedre med en fugtig klud end en grøn filtpuslemåtte. Men på både gummipuslemåtten og den grønne filtpuslemåtte er det fint og nemt at stryge med en fugtig klud over puslespilstørrelserne. Dog: gummiet bliver bare lidt bedre rent.


Testen af ​​den grønne filtpuslemåtte vs. gummipuslemåtten i videoen

Du kan også se alt ovenstående i følgende video:Så: er den grønne filtpuslemåtte bedre eller den sorte gummimåtte?

Vare Filt puslespil måtte Puslespilsmåtte af gummi
Easy Slide Puslespil
At blive snavset af puslespillet
Nem rengøring
Pris på puslespilsmåtten

Mit råd: tag dit eget valg. Der er ikke 1 endelig endelig dom. For den grønne puslespilsmåtte er næsten altid (meget) billigere end gummipuslemåtten. Og med én person bliver puslespillet aldrig snavset, og med en anden gør det det. Dette er, hvad mine resultater var, da jeg testede disse to puslespilsmåtter fra disse to mærker. Hvis du køber et andet mærke puslespilsmåtte, kan materialerne også være anderledes.

Oversigt over alle grønne filt puslespil måtter og alle gummi sorte pusle måtter

Puslespilmåtte Antal Brikker Vil have Gummi
1500
3000
1500
1500
1000
3000
5000