Hvordan fungerer en puslespilsmåtte

Hvordan en puslemåtte fungerer, er i princippet ret simpelt. Nedenfor vil jeg forklare dig alle mulighederne for en puslespilsmåtte. Og hvad er fordele og ulemper ved en puslespilsmåtte. En puslespilsmåtte er nyttig, hvis du bruger flere dage på et puslespil, og du vil rydde op i dit puslespil ind imellem. Uden at skulle forklare alle brikkerne igen. Det er fordelen ved en puslespilsmåtte: du ruller hele dit puslespil op i puslespilsmåtten, inklusive de puslespilsbrikker, der stadig er på puslespilsmåtten. Selvom du for eksempel kun har gennemført dit puslespil for 10 %, ruller du alt sammen i din puslespilsmåtte. Du lægger eller lægger din puslespilsmåtte et andet sted i dit hus. Og: efter et par dage kan du tage din puslespilsmåtte igen og rulle den ud, og du kan straks fortsætte med at pusle! Fungerer meget godt! Jeg har dog bemærket, at nogle mennesker sværger til bekvemmeligheden ved en puslespilsmåtte, og andre gør ikke. Hvad er fordelene og ulemperne ved en puslespilsmåtte? Jeg har lavet en mulig liste nedenfor, men det ser ud til, at der næsten er to lejre: puslespilsmåttelejren og puslespilskuffertlejren. Se eller oplev, hvad du foretrækker!!

Puslespilsmåtteemner på denne side:

Fordele ved en puslespilsmåtte

Jeg har lavet flere opgørelser over ting, folk nævner, fordelene nedenfor er ikke mine fordele, men kan være potentielle fordele:

 • Puslespillet er nemt at flytte
 • Puslespil pæne og klare: alle puslespilsbrikker er på 1 måtte
 • Puslemåtten er nem at gribe til puslespil i 10 minutter og også meget nem at opbevare: begge dele meget lille indsats
 • Du kan flytte din puslespilsaktivitet over flere dage ved at gemme puslespillet
 • Nem at opbevare, fordi den fylder lidt, kan opbevares stående
 • Du behøver ikke lægge alle dine puslespilsbrikker i puslespilsboksen igen, hvilket sparer en del tid
 • Gåder fint på en slags'følte'-substrat
 • Puslespilsbrikker er nemme at skubbe på en puslespilsmåtte
 • Bump - hvis nogen! – er forholdsvis nemme at komme ud med strygning af puslespillet
 • Puslespil måtter er ikke dyre, tilgængelig fra 15 euro. Afhængigt af størrelsen på puslespillet du har brug for
 • Hvis der kommer kæledyrshår på det: Du kan nemt rengøre en puslemåtte med en fugtig klud

Ulemper ved en puslespilsmåtte

Jeg har lavet flere opgørelser over ting folk nævner, ulemperne nedenfor er ikke mine ulemper, men kunne være mulige ulemper:

 • Nogle puslespilsbrikker kan falde ud af puslespillet, når du ruller puslespillet op
 • Nogle puslespilsbrikker kan vælte, når du ruller puslespilsmåtten op og ud, hvilket tvinger dig til at vende et (x-) antal brikker, før du kan begynde at pusle igen
 • Puslespilsbrikker bliver 'beskadiget', når du ruller dem sammen i en puslespilsmåtte
 • Puslespillet kan falde fra hinanden, når det rulles op eller ned
 • Puslespilsbrikker hænger bag løse tråde
 • Puslemåtten kan i nogle tilfælde komme ujævn ud af æsken/emballagen, når du køber den
 • Puslespilsbrikker er ikke let at glide på en puslespilsmåtte
 • Hvis du har kæledyr, dyrehår kan komme på en puslespilsmåtte

Hvad er der i en æske med en puslespilsmåtte?

Æsken til en puslespilsmåtte indeholder normalt en paprør som du selv samler i flere dele. Der er også et par stykker elastiske bånd i (2 eller 3), som du lægger rundt om puslespillet, når du har rullet dit puslespil rundt om paprøret. Hermed fikserer du puslespilsmåtten, så at sige rundt om paprøret. For eksempel indholdet af denne JUMBO puslespil måtte:
jumbo_puzzelmat_voor_puzzel_van_1000_1500_2000_en_3000_stukjes_alles_uitgepakt-600x444

JUMBO Puslespil måtte til puslespil på 1000, 1500, 2000 og 3000 brikker.

Hvilket materiale er en puslespilsmåtte lavet af?

Det afhænger selvfølgelig af mærket og typen af ​​puslespilsmåtte du køber, men det er normalt lavet af en slags filtlignende stof† Det stof, som den ene synes, er et fint stof at pusle på, og som den anden synes, ikke er et fint stof.

Samling af paprørene fra æsken

Normalt er der 2 eller 3 hårde paprør i æsken, og du skal samle disse paprør. Normalt er dette ret nemt. Jeg har lavet en video, hvor du kan se, hvordan disse paprør ser ud, og hvordan du samler dem:

Rulning af en puslespilsmåtte: hvordan fungerer det?

Fordelen ved pusle måtten er, at du kan rulle den sammen meget nemt. Mit tip: sørg for at brikkerne ikke er for tæt på kanten, for ruller du din puslemåtte sammen, så falder brikkerne ud. Det kan du se i videoen nedenfor (Du kan se denne puslespilsmåtte i videoen):

Endnu en video om, hvordan man ruller en puslespilsmåtte op:

Fastgørelse af puslespillets elastikbånd

Alt efter hvilken størrelse puslemåtte du har købt (til et puslespil på 1000 eller 1500 eller 2000 eller 3000 brikker), er der 2 eller 3 elastikbånd, som du vender rundt om paprørene, der også indeholder din puslemåtte. Jeg var ikke klar over, hvordan de elastiske bånd virkede i starten, for jeg prøvede at få dem rundt og tage dem af, da de var inkluderet i emballagen / æsken. Som standard er elastikbåndene altid i kassen med enderne fastgjort til hinanden.
To videoer, der viser, hvor svært det er at bruge elastikbåndene forkert - så her er, hvordan du IKKE gør det:
Video 1: elastikbåndene er meget svære at komme rundt om puslespillet, når Rul op† Se efter dette, når du ruller puslespillet op:

Video 2: Og en video hvor svært det er, når du lægger din puslespilsmåtte ruller ud og du vil tage elastikbåndene af:

Så videoen om hvordan man bruger elastikbåndene - hvad jeg ikke vidste/forstod i lang tid:

Udrulning af en puslespilsmåtte: hvordan fungerer det?

Udrulning er let. Du tager din puslespilsmåtte fra, hvor du opbevarede den. Læg den på gulvet og rul den af. Som du nogle gange vil se, falder der stadig brikker fra puslespillet. Det er fordi nogle brikker vil have været for tæt på kanten, når du ruller din puslespilsmåtte op. Se også den forrige video. Så hvis du placerer brikker for tæt på kanten af ​​din puslespilsmåtte, vil brikker falde ud af din puslespilsmåtte, når du ruller den sammen OG når du begynder at rulle den ud. Se følgende video (Du kan se denne puslespilsmåtte i videoen):

Endnu en video om, hvordan man ruller en puslespilsmåtte ud:

Opbevar puslespillet i puslespillet

Jeg har kun kort beskrevet det som at 'opbevare puslespillet i puslemåtten', men du laver selvfølgelig puslespillet i de hårde paprør, der følger med puslemåtten. Og på enden af ​​disse paprør er der to plastikhætter. Du kan fjerne disse hætter, og hvis du vil opbevare dit puslespil, kan du nemt lægge dine puslespilsbrikker i det hårde paprør. Ulempe: du skal sortere alle stykkerne igen og derefter forklare dem igen. Fordel: du er meget fleksibel og kan nemt rydde op i hele dit puslespil.
Jeg lavede en video, der viser dig, hvordan du sætter dine puslespilsbrikker i de hårde paprør og derefter forsegler det med plastikhætten:

Opbevaring af et puslespilsmåtte: hvordan fungerer det?

Det er meget nemt at opbevare din puslemåtte et sted, den fylder lidt, og du kan stille den oprejst eller lægge den på gulvet. Et par stykker kan glide, når du stiller den oprejst, men min erfaring er, at det ikke er så slemt. For eksempel:
puslespil-i-puslespil-måtte-rullet-op-mod-væg-600-800

Hvilken puslespilsmåtte skal jeg vælge til mit puslespil?

Det er stadig et svært spørgsmål og også svært at besvare. Det afhænger bare af, hvad du kan lide som puslespil. Og selvfølgelig hvilket puslespil af hvor mange brikker du laver eller vil lave på en puslespilsmåtte. For nemheds skyld vil jeg antage et puslespil på 1000 brikker, og at du skal bruge en puslespilsmåtte til det. Du har to muligheder her:
1. Du kan lide det IKKE Jeg er ked af, hvis alle dine puslespilsbrikker IKKE passer på puslespillet - og læs min forklaring og råd nedenfor (!)
Det vil for eksempel se sådan ud:
puslespil-måtte-jumbo-puslespil-rulle-puslespil-måtte-puslespil-rulle-500-til-1500-brikker
2. Du kan lide det GV Jeg er ked af, hvis alle dine puslespilsbrikker IKKE passer på puslespillet - og læs min forklaring og råd nedenfor (!)
For eksempel kan det se sådan ud – du sørger for, at din puslespilsmåtte er stor nok til ALLE 1000 brikker:
Puslespil-1000-brikker-Jan-van-Haasteren-Eurovision-Sangfestival-puslespil-brikker-forklaret-og-boks

Valg af puslespil til situationen: '1. du finder det IKKE dårligt, hvis alle dine puslespilsbrikker IKKE passer på puslespilsmåtten'
Som et eksempel kan du se denne situation i videoen nedenfor. jeg har en puslespil lavet af 1000 brikker (lodret – mål på 49×68 cm) og jeg bruger den Qualico puslespil måtte til 1000 OG 1500 styk (mål 122 cm bred og 66 cm høj). Som du kan se, kan du IKKE rulle puslespilsbrikkerne op i puslespilsmåtten (mens du endda kan lave et puslespil på 1500 brikker på denne puslespilsmåtte):

I dette tilfælde kan du købe en puslespilsmåtte mærket på æsken, for eksempel 500-1000 brikker. Maksimale mål er da fx 118 centimeter (længde) x 66 centimeter (højde). Hvis du vælger disse dimensioner af en puslespilsmåtte, vil ikke alle dine 1000 brikker passe på puslespillet! Du kan helt sikkert lave dit puslespil fra 1000 brikker på din puslespilsmåtte, intet problem. Fungerer meget godt. Men i dette tilfælde har du ikke noget imod, hvis du ruller dit puslespil op i puslespilsmåtten, at du IKKE vil være i stand til at rulle størstedelen af ​​dine puslespilsbrikker op i din puslespilsmåtte. Du lægger dem derefter tilbage i din æske (eller puslespilssorteringsbakker), og du skal forklare disse puslespilsbrikker igen (vende dem), hvis du vil begynde at pusle igen, og du ruller din puslespilsmåtte ud igen. Hvis du er okay med dette, for et puslespil med 1000 brikker, vil en puslespilsmåtte med dimensionerne 118 centimeter (længde) x 66 centimeter (højde) være tilstrækkelig. Du kan for eksempel købe:
Puzzle mat Jumbo 'Puzzle & Roll Puzzle mat Puzzle roll 500 | 1000 | 1500 brikker

Valg af puslespil til situationen: '2. du finder det GV dårligt, hvis alle dine puslespilsbrikker IKKE passer på puslespilsmåtten'
Som et eksempel kan du se denne situation i videoen nedenfor. jeg har en HEMA fotopuslespil med 1000 brikker (størrelse 50×70) lavet på en JUMBO puslespilsmåtte til puslespil op til 3000 brikker† Dimensioner på denne puslespilsmåtte: størrelse 152 centimeter (bredde) x 100 centimeter (højde). Se videoen – du ruller alle brikkerne sammen i din puslespilsmåtte:

Mit råd i dette: vil du lave et puslespil på 1000 brikker – køb en puslespilsmåtte til 3000 brikker (tjek selv størrelsen på puslespillet og dit puslespil!).
I dette tilfælde køber du normalt en puslespilsmåtte, der passer til fx puslespil på 1500 – 3000 brikker (gerne puslemåtte fra 3000 brikker, men tjek selv størrelserne!). Jeg finder den slags størrelser perfekte til et puslespil på 1000 brikker, for eksempel er størrelsen på disse puslespilsmåtter 152 centimeter (længde) x 100 centimeter (højde). Jeg har selv en puslespilsmåtte til mine 1000 brikker, der er 160 centimeter bred og 90 centimeter høj. Meget flot, giver dig lidt ekstra plads (tjek denne ekstra plads og se, hvordan et puslespil med 1000 brikker er på sådan en puslespilsmåtte) Hvis du køber denne størrelse af et puslespil, vil alle dine 1000 brikker helt sikkert passe på den! Så hvis du ruller din puslemåtte op, ruller du virkelig alle dine 1000 brikker op i puslemåtten og næste gang du vil begynde at pusle igen, ruller du straks ud igen, når du ruller din puslemåtte ud. Så ideel. Hvis du kan lide denne situation, så vælg mindst en puslespilsmåtte med dimensioner på 152 centimeter (længde) x 100 centimeter (højde). Du kan for eksempel købe:
Puzzle mat Jumbo 'Puzzle & Roll Puzzle mat Puzzle roll 1000 | 1500 | 2000 | 3000 brikker

Hvor stor er en puslespilsmåtte?

Jeg har lavet en oversigt over målene på alle puslespilsmåtter OG en oversigt over alle puslespillets dimensioner. Kan du se præcist hvilket puslespil med hvor mange brikker der passer på hvilken puslespilmåtte! Se venligst siden 'Hvor stor er en puslespilsmåtte'

Er der alternativer til en puslespilsmåtte?

Der er helt sikkert alternativer til en puslespilsmåtte, som kunne være følgende:

Nej. Wat Definition
1. Stuebord Du bliver bare ved med at pusle på dit stuebord. Eller du bør være i stand til at lade dit puslespil ligge på det ELLER færdiggøre dit puslespil på én gang
2. Puslespilsmappe Puslespilsmappe eller puslespilsag eller portapuslespil: alle ord, der betyder det samme.
3. Puslespil i træ Træpuslespilstavler findes også i mange forskellige typer og størrelser og størrelser. Du kan lave dem, hvis du er handy. Nogle er endda med låsesystemer.
4. bakke Du kan også købe en række bakker meget billigt og lægge dine puslespilsbrikker på dem. Så stabler du disse bakker oven på hinanden.
5. Puslespilssorteringsbakker En anden mulighed er at bruge puslespilssorteringsbakker i forskellige former. Disse er også ret billige og nemme at stable.