Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' (De dødes dag Mexico) 1000 stk.

John van Haasteren


Del denne side!

Jan van Haasteren puslespil 'Dia de los Muertos'

Jeg har ikke lavet dette puslespil endnu. Men jeg har hørt, at den er meget populær! Har du allerede lavet det? Skriv en anmeldelse nedenfor og upload dit billede! Det er puslespillet 'Dia de los Muertos' - dette er nummer 220077, udgave den 25. marts 2023. Dette er det andet puslespil med 1000 brikker i 2023! Dette puslespil er tegnet af Dick Heins den Studio Jan van Haasteren. Det er dette puslespil:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_dead_mexico_number_20077_-_1000_pieces


Hvad betyder "Dia de los Muertos"?

Dia de los Muertos, også kendt som Day of the Dead, er en mexicansk højtid, der fejres den 1. og 2. november. Ferien er en tid for familier og lokalsamfund til at ære og mindes deres afdøde kære.

Fejringen af ​​Dia de los Muertos har rødder i de gamle indfødte kulturer i Mexico, herunder aztekerne, som mente, at døden var en naturlig del af livets cyklus, og at de afdødes ånder kunne vende tilbage til verden for en kort tid af de levende at være sammen med deres kære.

Under Dia de los Muertos skaber familier ofrendas eller altre i deres hjem og kirkegårde for at ære deres afdøde kære. Alterne er dekoreret med blomster, stearinlys, billeder og tilbud af den afdødes yndlingsmad og -drikke. Familier besøger også ofte deres kæres grave og pynter dem med blomster og stearinlys.


Hvordan opstod ferien 'Dia de los Muertos'?

Dia de los Muertos er blevet fejret i Mexico i tusinder af år og har sin oprindelse i de oprindelige folks traditioner, især aztekerne. Festivalen blev fejret i den niende måned af den aztekiske kalender, hvilket nogenlunde svarer til august i den gregorianske kalender.

Efter den spanske erobring af Mexico i det 16. århundrede blev de indfødte traditioner blandet med katolske traditioner, hvilket førte til nutidens fejring af Dia de los Muertos den 1. og 2. november, den katolske kirkes allehelgensdag og allesjæles dag. Festivalen har været en vigtig del af den mexicanske kultur lige siden, og fejres overdådigt hvert år af mennesker over hele Mexico og dele af USA og Latinamerika.


En video om denne mexicanske ferie 'Dia de los Muertos'


vil have mere – en 30 minutters video om dette med en forklaring:


Video om dette puslespil (Forklaring / Pak ud)

Se boksen og en forklaringsvideo om dette puslespil:


At lægge puslespillet

Det er et meget flot puslespil, blandt andet fordi det indeholder mange farver og det er en fest. Noget bliver fejret! Jeg lægger altid puslespillet på en puslespilsmåtte med 3000 brikker, for så passer alle brikkerne på puslespillet. Jeg sorterer straks de lige stykker og håber, at jeg har været i stand til at finde dem alle (det skal være 126). Jeg har forklaret stykkerne her:
Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' De dødes dag Mexico 1000 stykker - æske og stykker forklaret
Jeg vil så lægge kanterne - og ja, jeg sorterede alle de lige stykker i 1 omgang. Det er nogle gange anderledes:
Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' Day of the Dead Mexico 1000 stykker - kant lagt og æske
Der er meget farve i dette puslespil, men jeg begyndte stadig at sortere de store farvede områder, og det er de huse, du ser i Mexico (det er en mexicansk festival 'The Day of the Dead'). Jeg sorterede også de mange blå af politimændene:
Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' De dødes dag Mexico 1000 stykker - efter 15 timer
Her kan du se, at jeg har gennemført puslespillet til 80%. Den sværeste del var folkene med alle masker og 'andre' ansigter, der gik gennem gaderne i en procession. Du kan næsten ikke se, hvilken maske der tilhører hvem. Dejligt, at Dick Heins også tegnede et billede af de grave, som mexicanerne også pynter på og alle slags mad og drikke steder:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_dead_mexico_1000_pieces_80pctaf
og jeg afsluttede puslespillet – det var meget sjovt at lave:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_dead_mexico_1000_pieces_puzzle_finish


Gennemgang af dette puslespil

Jeg lavede en anmeldelsesvideo af dette puslespil med et overblik over de tilbagevendende elementer. Dog – denne gang var det meget svært at spore familien Jan van Haasteren og/eller de faste tilbagevendende elementer. Stort set uigenkendelig. For eksempel savner jeg Baron van Tast. Hvilken søgen det var! Som du kan se under videoen, lavede jeg puslespillet meget hurtigt efter udgivelsen og gik derfor glip af et par punkter i videoen. Men jeg har lagt det under videoen med billeder:


BEMÆRK – 1: Jeg tror jeg har glemt julemanden OG Sinterklaas i videoen, jeg tror det er disse to mænd med skæg:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_doden_mexico_1000_pieces_sinterklaas_and_christmas
BEMÆRK – 2: Jeg gik glip af 'Puzzle Cats'. Du kan se den her:
rsz_jan_van_rusheren_'dia_de_los_muertos'_day_of_the_doden_mexico_1000_pieces_puzzle cats
Hvem er puslespilskattene? Det er holdet, der blev hollandsk mester i 2022! De lagde et puslespil på 1000 brikker på cirka 1 time. Her er en video af dem:

BEMÆRK – 3: Jeg navngav politiet i videoen ovenfor, men hvor er skurken?? Der er flere varianter til dette. Det er mulighederne - hvoraf næsten alle tror, ​​at den sidste mulighed er den RIGTIGE skurk:
-> Mulighed 1:
rsz_jan_van_rusheren_day_of_de_doden_de_boef
-> Mulighed 2:
rsz_1schermafbeelding_2023-05-15_om_182003
-> Mulighed 3 (REAL Crook):
rsz_schermbeeld_2023-05-15_om_182018


Hvor lang tid vil det tage dig at fuldføre dette puslespil på 1000 brikker?

Jeg lavede puslespillet 'De dødes dag' i fred og det tog også flere dage. Smuk på en puslemåtte lavet på gulvet i stuen. Jeg tager mig tid, men ikke særlig præcist, det er stadig en hobby, der er gådefuldt! Men for at give dig en idé om, hvor lang tid det tog mig at fuldføre dette JvH-puslespil med 1000 brikker:

  • Forklaring af brikkerne: 20 minutter
  • Lægning af kanter = 15 minutter
  • Lægning af resten af ​​stykkerne = 4 timer og 30 minutter
  • Så det tog mig i alt 5 timer og 5 minutter at fuldføre dette puslespil. Det er hurtigere end det tager mig i gennemsnit over et JvH puslespil, nemlig omkring 8 timer

Om Jumbo-puslespil

Jumbo_Logo
Jumbo (ikke at forveksle med vores supermarked Jumbo!) laver legetøj, spil og puslespil. Jumbo har for eksempel lavet de meget kendte spil som “Human do not get annoyed” og “Stratego” og “PimPamPet”. Spil, der har eksisteret i generationer og stadig spilles bredt af både unge og gamle. Jumbo har lavet og udviklet legetøj siden omkring 1900. I virksomhedens første år blev der kun importeret legetøj fra andre lande til Holland. Men siden omkring 1930 blev det besluttet også at lave deres eget legetøj, hvor de på det tidspunkt fremstillede trælegetøj, hvilket var meget populært på det tidspunkt. Næsten alt legetøj i de år var lavet af træ. En vigtig spydspids var, at legetøjet fra Jumbo skulle være af meget god kvalitet; den skulle være så stærk som en elefant. En elefant skulle kunne stå på den! Den røde elefant har været kendetegnende for Jumbos spil og puslespil i årevis. Navnet Jumbo og den røde elefant danner tilsammen logoet fra omkring 1935. Jumboelefanten er tegnet af Mr. Möhr. Han arbejdede på et reklamebureau og skrev jævnligt under for Hausemann & Hötte. Möhr fik på et tidspunkt til opgave at designe et smukt nyt elefantlogo til Hausemann & Hötte-legetøj. Logoet har ændret sig lidt siden da. For eksempel er øjet vokset med årene og er faldet lidt mere, hvilket resulterer i en venligere elefant.

Før i tiden blev elefanten ikke kun brugt i farven rød, men i alle mulige farver som blå, gul, sort, hvid og grøn. Alle de farver var hyggelige og legende. For eksempel var der den ene gang en gul elefant på æsken og den anden gang en rød. Det blev som regel set på, hvilken farve der passede bedst til æskens farve. Det var først i slutningen af ​​60'erne, at den røde elefant blev endeligt valgt. Rød er en farve, der skiller sig ud og tiltrækker opmærksomhed.

Fra 1945 begyndte Jumbo også at fokusere på spil lavet af pap. Jumbo har derfor været en garanti for stærk kvalitet i årevis! Jumbo er en unik hollandsk virksomhed med en rig historie med hovedkontor i Zaandam. Omkring 130 medarbejdere arbejder for Jumbo. Med en omsætning på €75 millioner er Jumbo en mellemstor europæisk spiller inden for legetøj. Jumbo har salgskontorer i Holland, Belgien, Tyskland og Storbritannien. De eksporterer til mere end 25 lande rundt om i verden.

I 1980 starter Jumbo produktionen af ​​Jan van Haasteren-puslespil.


Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' (De Dødes Dag Mexico) 1000 styk - hvor kan man købe?

udbyder Pris Til hjemmesiden
Puzzleworld.eu 14,49 (februar 2023) Køb nu
Jvh-puzzles.nl 17,50 (februar 2023) Køb nu
Puzzlefun.nl 19,00 (februar 2023) Køb nu
Hesemans.nl 17,95 (februar 2023) Køb nu
Intertoys.nl 18,99 (februar 2023) Køb nu
Paaprika.nl 18,99 (februar 2023) Køb nu
Calendarshop.nl 17,99 (februar 2023) Køb nu

Jan van Haasteren 'Dia de los Muertos' (Day of the Dead Mexico) 1000 styk - Specifikationer

EAN 8710126200773
Puslespil nummer 20077
Slags produkt puslespil
Puslespil tema Tegneserie
Antal Brikker 1000
adelsmærke CE
Målgruppe Børn og voksne
Skriv puslespil puslespil
Brand JUMBO
Farve diverse
materiale karton
alder Fra 10 år

Anmeldelser om dette puslespil

Skriv en anmeldelse
1
2
3
4
5
sende
     
Annuller

Skriv en anmeldelse

Puslespil 1000 brikker
Gennemsnitlig vurdering:  
 1 anmeldelser
dør Gerben van Vineyards op Puslespil 1000 brikker
Fantastisk Dick!

Jeg skrev ovenstående anmeldelse i marts 2023, og dette var et super sjovt puslespil. Stadig svært, givet alle detaljerne. Men sikke en glæde det var at gøre. Meget originalt emne en fejring i Mexico - de dødes dag!

Lavet dette puslespil? Upload dit billede + eventuelt tekst

Hvis du har lavet dette puslespil, bedes du uploade dit puslespil til os, inklusive en tekst, hvordan du fandt det for at lave dette puslespil.

Del denne side!