Indramning puslespil

Indramning af et puslespil: hvordan gør du det?
Det sker også jævnligt for mig, at du har arbejdet på et puslespil i lang tid (jeg brugte 13 timer på mit eget fotopuslespil!!). Så er det nogle gange lidt ærgerligt, at man næsten umiddelbart efter at have lavet det skiller det ad igen og lægger det i æsken. Nå, at lave det er selvfølgelig også meget sjovt. Men nogle gange vil du gerne være i stand til at se et (foto)puslespil endnu længere. Og at give et indrammet puslespil kan selvfølgelig også være en meget fin gave, som du giver til nogen. For eksempel giver du et fotopuslespil og en smuk fotoramme sammen i gave. Indramning eller indramning af et puslespil eller et puslespilsophængningssystem: det er det samme, og se her præcis, hvordan du kan løse dette.
NB: Indramningspuslespil 1000 brikker? Jeg har lavet en separat side til dette, hvis du vil se et eksempel så læs 'Rammepuslespil 1000 brikker'

Du kan indramme et puslespil, som du virkelig godt kan lide, og hænge det på væggen eller give det til nogen i gave. Men hvordan indrammer du et puslespil, du har lavet? Jeg forklarer det for dig på denne side. Der er tre muligheder:

Nej. Hvad laver du?
1. Indram dit puslespil uden puslespilslim.
Læs mere nedenfor
2. Indram dit puslespil med puslespilslim.
Læs mere på siden 'puslespil lim'
3. Indram ikke dit puslespil, men hæng eller læg det fra dig.
Læs mere på siden'Hængende et puslespil uden ramme'

1. Indram dit puslespil uden puslespil

Den store fordel ved at indramme et puslespil uden lim er, at puslespillet stadig kan skilles ad igen. Og så kan den eventuelt byttes eller laves igen. OG du kan hænge dit yndlings (foto) puslespil på væggen i dit hus i et stykke tid. Det giver dig ekstra sjov med dit puslespil.
Jeg anbefaler, at du følger nedenstående trin for at vælge en passende ramme til dit puslespil.

Trin 1: Bestem dimensionerne på dit puslespil
Du kan læse teksten nedenfor til trin 1, men jeg har også lavet en video af den, der viser, hvordan du bestemmer puslespilslistens dimensioner ud fra dimensionerne af dit puslespil:

Det er vigtigt, at du først tager et kig på dimensionerne af det puslespil, du har lavet. Disse dimensioner er altid på siden af ​​puslespillet. Som et eksempel på billedet nedenfor dimensionerne på siderne af følgende mærker af puslespil, nemlig: JUMBO (Jan van Haasteren), KING, Ravensburger. Du kan se, at KING- og JUMBO-puslespillet har samme dimensioner, nemlig 68 centimeter bredt og 49 centimeter højt. Mens KING-puslespillet har en anden størrelse, nemlig 70 centimeter bredt og 50 centimeter højt. Hvis du vil vide alle dimensioner eller størrelser eller formater af alle puslespil, så tag et kig på siden 'Dimensioner puslespil«.
Størrelserne på 3 forskellige mærker af puslespil af alle 1000 brikker:
puslespil-indramning-1000-brikker-forskellige-størrelse-puslespil-600-444

Trin 2: Bestem materialet på din puslespilsliste
Du kan købe puslespilsrammer i forskellige materialer, nemlig:

  • Hout
  • aluminium
  • plast

En smuk puslespilsramme gør et indrammet puslespil endnu smukkere. Et puslespil i en smuk indpakning! Et flot puslespil i ingen fin puslespilsliste er selvfølgelig lidt synd. Jeg købte en puslespilsramme fra HEMA til mit fotopuslespil. Se denne udpakningsvideo, og du vil også se tips, som du bør være opmærksom på, når du køber en pusleliste (videoen indeholder også delvist trin 3):

Trin 3: Køb din puslespilsramme eller fotoramme: vær opmærksom på dine mål!
Bestil en puslespilsliste online, eller køb din puslespilsliste i en butik. Tag et godt kig på dimensionerne af dit puslespil. Og husk, at der altid vil være nogle små stykker af ydersiden af ​​puslespillet, der er dækket af kanten af ​​puslespillet. Men i princippet behøver det ikke at være en dårlig ting. Det er kun et meget lille stykke. Hvis du for eksempel har et puslespil på 1000 brikker i standardstørrelsen 68×49 centimeter (en anden standardstørrelse på et puslespil på 1000 brikker er 70×50), så køber du også en puslespilramme på 68×49 centimeter. Alle dimensioner af alle mærker af puslespil kan findes på siden 'Puslespil dimensioner† Og du kan også bare søge på internettet efter begrebet fotoramme; en puslespilsramme er næsten altid det samme som en fotoramme. Du har både puslespilsrammer og fotorammer i alverdens materialer og kvaliteter og priser. Men du kan perfekt ramme et puslespil i en fotoramme, som du køber.
Måske et fint detaljeret eksempel på dimensionerne af en puslespilsliste og dimensionerne af puslespillet, der følger med, se siden jeg lavede om HEMA Fotopuslespil 50×70† Hvad du vil se her: HEMA sælger en puslespilsramme på 50×70, selvfølgelig også til et puslespil på 50×70. Men de faktiske dimensioner af puslespilslisten er 73×53. Men fra disse dimensioner går tykkelsen af ​​kanten af ​​på 2 sider (2 x 2 centimeter). Så puslespillet passer perfekt. Nå, læs siden og se videoerne på den side.

Trin 4: Sørg for at få dit puslespil på bagsiden af ​​puslespilslisten
Jeg tænkte ikke over dette på forhånd og lagde først puslespillet og besluttede så, at jeg ville indramme det. Men så har du et problem: hvordan får du dit puslespil helt på bagsiden af ​​fotorammen? Og hvordan får du så puslespillet inklusive bagsiden helt i din fotoramme? Nå, jeg gjorde det, læs videre og se videoen. Ideelt set er det dog naturligt, hvis du har købt puslespillet på forhånd, og du placerer dit puslespil direkte på bagsiden af ​​din puslespilsliste. Så undgår du den klodsede vridning af dit puslespil og den hårde plastikplade eller glasplade. Det er virkelig svært at løse et puslespil – uden at det falder fra hinanden! – til at placere på bagsiden af ​​en fotoramme. Men jeg formåede at gøre det på en måde, sørg for at se videoen. Så som du ser mig gøre i den næste video - at placere puslespillet på den hårde pap bag på puslespillet:

Jeg har lavet en anden video om dette, hvor du kan se, hvordan jeg gør dette:

Og endelig endnu en video på en lidt anden måde:

Du kan se en hel trin-for-trin-plan for, hvordan man rammer et puslespil uden lim i en Xenos-puslespilliste på siden 'Xenos puslespil ramme 50×70«.

Trin 5: Placer nu bagsiden, hvorpå puslespillet er placeret, i puslespillet
Den sidste del er at placere bagsiden af ​​puslespillet inklusive puslespillet i din puslespilsliste. Vi er ved at afslutte hele indramningsprojektet nu! Men hvor langt er vi nået nu: puslespillet ligger på den hårde papbagside af puslespilsrammen. Vi skal så lægge den hårde plastikplade ovenpå. Den sværeste del kommer nu: du skal vende det hele rundt og få det rigtigt i puslespillet. Ideelt set er det nyttigt, hvis du laver dette vendepuslespil, inklusive glasplade og hårdt pap igen. Der er en god chance for, at dit puslespil falder fra hinanden. Og jeg målte, at det tog mig 13 timer at sammensætte dette fotopuslespil. Til sidst lykkedes det mig at gøre dette på egen hånd, men det sveder lidt!
Følgende video viser dig, hvordan du gør det:

Hvis du også har gjort dette trin, er det klar! Og det ser rigtig fint ud:
Puslespil-indramning-puslespil-1000-brikker-klar
Og ser du, den hænger på væggen:
Puslespil-indramning-puslespil-1000-brikker-på-væggen

Læs mere
Læs mindre

Puslespil 50x70 HEMA - Natur - Træ

Puslespilsliste 50×70 (Naturlig + Træ) fra HEMA til et puslespil på 1000 brikker. Læs min anmeldelse.

Puslespil 50x70 HEMA - Sort - Træ

Puslespilsliste 50×70 (Sort + Træ) fra HEMA til et puslespil på 1000 brikker. Læs min anmeldelse.

Puslespil 50x70 Xenos - Hvid - Plast

Puslespilsramme 50×70 (Hvid + Plast) af Xenos til et puslespil på 1000 brikker. Læs min anmeldelse.

Puslespil 68x49 Homedecoration Easy - Hvid - Plast

Puslespilsramme 68×49 (Hvid + Plast) fra Homedecoration til et puslespil på 1000 brikker. Læs min anmeldelse.

Ikea puslespilsramme 50x70 Sort

Puslespil 50×70 (Sort + Hardboard) fra Ikea til et puslespil på 1000 brikker. Læs min anmeldelse.